Psikolojik danışma, bireylerin kendilerini tanımalarına, farkındalık kazanmalarına, problemlerini anlamalarına ve çözüm yolu bulup kendilerini geliştirmelerine, doğru kararlar alabilmesine, bireysel ve sosyal problemleriyle baş etme becerileri edinmelerine, çevresiyle sağlıklı bir iletişim kurabilmelerini amaçlayan alanında uzmanlaşmış kişiler tarafından yürütülen ve gizlilik esasına dayanan profesyonel bir süreçtir.
Danışmanlık sürecinde esas amaçlanan şey kişinin psikolojik iyilik halinin arttırılmasıdır. Danışmanlık süreci, bireylere aynı zamanda kendisiyle ilgili pek çok konuda ilerleme olanağı sağlar. Problem çözme becerisi, duygu düzenleme becerisi, ilişki kurma ve iletişim becerisi gibi.
Psikoterapi de uzmanların benimsedeiği ve uyguladığı çok sayıda kuram ve uygulamalar mevcuttur. Bu kuramlardan etkinliği bilimsel olarak kanıtlanmış olanların başında EMDR (Göz Hareketleriyle Duyarsızlaştırma ve Yeniden İşleme) Terapisi, Bilişsel Davranışçı Terapi, Şema terapi gibi terapi yöntemleri gelmektedir.
BİREYSEL DANIŞMANLIK ALANLARI
- Depresyon
- Anksiyete/Kaygı Bozuklukları
- Obsesif Kompulsif Bozukluk (Tekrarlayan takıntılı davranış, düşünce örüntüleri)
- Travma Sonrası Stres Bozukluğu (Travmatik olaylar)
- Panik Bozukluk
- Öfke Kontrolü
- Fobiler( Agorafobi, özgül fobi, sosyal fobi.)
- Sınav Kaygısı
- Kayıp ve Yas Süreci
- Yeme, Uyku ve Konuşma Bozuklukları
- İlişki Sorunları
- Özgüven Problemleri