Yetişkinliğin temelini de oluşturan çocukluk ve ergenlik döneminde alınan psikolojik yardımların başlıca nedenleri arasında, bu dönemlerde yaşanılan sosyal problemler, uyum problemleri, öğrenme güçlükleri, aile içi çatışmalardır.
Terapist, çocuk ve ergen psikoterapisinde ilk değerlendirme aşamasından sonra nasıl bir terapi yöntemi uygulayacağını belirler. Terapist terapi yöntemini belirlerken çocuğun öyküsünü, gelişim seviyelerini, çocuğun yaşadığı psikolojik problemlerinin de üzerinde durarak uygulayacağı yönteme karar verir. Burada en önemli unsurlardan birisi de çocuk yada ergenin terapistin yanında kendisini huzurlu, güvende ve anlaşılabildiğini hissetmesidir. Böylelikle kendisini ve duygularını rahat bir şekilde açan çocuğa terapist çok daha rahat ve kolay yardımcı olacaktır.
Çocuk ve ergenlerde psikolojik destek, yaşadıkları problemleri çözümleyebilmeleri, problemlerine farklı bir bakış açısı geliştirebilmeleri, aileleriyle yaşadığı çatışmaları çözümleyip anlamlandırabilmeleri açısından çok önemlidir.
ÇOCUK VE ERGEN DANIŞMANLIK ALANLARI
- Uyum ve Davranış Problemleri
- Sosyal kaygılar ve İçe Kapanıklık
- Öfke Kontrolü
- Akademik Başarısızlık
- Okul Başarısı
- Tikler
- Kardeş Kıskançlığı
- Dil ve Konuşma Bozuklukları
- OKB (Takıntı-Zorlantı)
- Uyku Bozuklukları
- Sınav Kaygısı
- Travma Sonrası Stres Bozuklukları
- Fobiler
- Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu
- Yeme Bozuklukları
- İletişim Güçlüğü ve Kendini İfade Etme Güçlüğü
- Ergenlerde Depresyon
- Ergenlerde Madde Bağımlılığı
- Ergenlerde Karşıt olma ve Karşıt Gelme Bozukluğu
- Ergenlerde Özgüven Problemi